Westelijk Bodenmeer

Überlingen (Baden-Württemberg) - Altstadt #ueberlingen #überlingen #altstadt #oudestad #ferien #vakantie #puzzeltochtonline #belduna
OPEN HIERONDER JE GRATIS PUZZELTOCHT EN DOWNLOAD DEZE!

Veelzijdige regio in twee landen

Het Bodenmeer is een langgerekt meer in het zuiden van Duitsland dat grenst aan Zwitserland in het zuiden en Oostenrijk in het oosten. Vanwege haar milde klimaat en de vele interessante bezienswaardigheden is deze regio bij veel Nederlanders een zeer geliefde vakantiebestemming. Het is dan ook niet verwonderlijk dat PuzzeltochtOnline hier eveneens een afwisselende puzzeltocht voor je heeft uitgezet.

We starten onze tocht in het fraai tegen een heuvel aan gelegen historische stadje Meersburg aan de Duitse zijde van het Bodenmeer. Via het Paalwoningenmuseum in Unteruhldingen en de barokke kerk van Birnau komen we terecht in het sfeerfolle Überlingen met haar fraai aangelegde wandelpromenade langs het Bodenmeer.

Direct na het dorpje Ludwigshafen rijden we de landelijke Hegau binnen. Dit gebied kenmerkt zich door de aanwezigheid van een aantal oude vulkanen.

Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de machtige Rijnwatervallen bij het Zwitserse Schaffhausen, het zeer goed onderhouden middeleeuwse centrum van Stein am Rhein en de gemoedelijke Duitse universiteitsstad Konstanz.

Tenslotte genieten we volop van het prachtig aangelegde bloemeneiland Mainau voordat we met de auto op de veerpont heerlijk kabbelend over het Bodenmeer terugvaren naar Meersburg: het begin- en eindpunt van deze autopuzzeltocht.

Route

Meersburg - Unteruhldingen - Birnau - Überlingen - Stockach - Eigeltingen - Aach - Engen - Singen - Neuhausen - Schaffhausen - Büsingen - Diessenhofen - Stein am Rhein - Steckborn - Gottlieben - Konstanz - Reichenau - Mainau - Meersburg.

Afstand
180 km
Hoogtepunten

Meersburg: Historisch centrum; Singen: Burchtruïne "Hohentwiel", Neuhausen: Spectaculaire Rijnwatervallen; Schaffhausen: Historische binnenstad; Stein am Rhein; Huizen met fraai beschilderde gevels; Konstanz: Subtropisch bloemeneiland "Mainau"

Nadere informatie
 • In deze autopuzzeltocht worden 28 multiple choice vragen gesteld over allerlei interessante bezienswaardigheden en attracties die je op je route langs het Bodenmeer zult tegenkomen. De antwoorden op deze vragen zijn in de meeste gevallen eenvoudig te vinden op informatieborden die vlak bij - of tegen de gevel van - de desbetreffende bezienswaardigheid zijn aangebracht. Er zijn echter ook een aantal vragen die je niet zo maar 1-2-3 kunt beantwoorden. Hierbij is het de bedoeling dat je de bezienswaardigheid of attractie daadwerkelijk bezoekt óf raad vraagt bij het VVV c.q. de plaatselijke bevolking. Uiteraard staat het je vrij om het internet te raadplegen. Kortom: Aan jou de keuze hoe je de puzzeltocht maakt!
   
 • Het is niet noodzakelijk om de autopuzzeltocht vanaf vraag 1 te doorlopen. Je bepaalt zelf bij welke vraag je wilt beginnen;
   
 • In de puzzel kom je achter de antwoorden bij vraag 15 t/m 28 de volgende notatie tegen: A<getal> -> P<getal>. Voorbeeld: A3 -> P7. Dit betekent dat de letter achter het antwoord op vraag 3 de 7e letter vormt van de oplossing van deze autopuzzeltocht  (NB: De letter "A" staat voor "Antwoord", de "P" voor "Positie");
   
 • Gezien de vele interessante bezienswaardigheden die je tijdens de autopuzzeltocht tegenkomt, verdient het aanbeveling om je tocht over meerdere dagen te spreiden;
   
 • De tocht kan het beste in de periode eind april t/m half oktober worden gemaakt. De kans dat alle toeristische voorzieningen open zijn, is dan het grootst;
   
 • Bij het beantwoorden van de vragen dien je altijd eerst je auto te parkeren en vervolgens naar de bezienswaardigheid of attractie toe te wandelen. Bijkomend voordeel is dat je op deze wijze een stad of dorp veel beter leert kennen;
   
 • Let tijdens de autopuzzeltocht te allen tijde goed op het verkeer om je heen!
   
 • Klik hier om alle antwoorden en de oplossing van deze wandelpuzzeltocht terug te vinden.

Geef je mening over deze puzzeltocht

Belduna richt zich voortdurend op het verbeteren van de kwaliteit van haar dienst PuzzeltochtOnline. Daarom maken we graag gebruik van de waardevolle opmerkingen en suggesties van onze websitebezoekers en puzzelaars!

Mogen we in dit kader een paar minuten van je tijd vragen om onder het kopje "Reactie toevoegen" jouw ervaring met deze puzzeltocht met ons te delen?

We zien jouw bijdrage met veel belangstelling tegemoet!

Reactie toevoegen