Waterland en West-Friesland

Autopuzzeltocht in Waterland en West-Friesland
Puzzeltocht (PDF-bestand gratis te downloaden):

Paling, kaas en polders

Even ten noorden van Amsterdam, in de provincie Noord-Holland, liggen de toeristische regio's: Waterland en West-Friesland. Deze vormen samen het decor van een afwisselende puzzeltocht waarin je kennis maakt met de mooiste bezienswaardigheden en leukste attracties die deze twee regio's te bieden hebben.

Het startpunt van onze tocht ligt op het voormalige eiland Marken. Over de Gouwzeedijk rijden we via Monnickendam, met haar mooie oude dorpscentrum, verder naar het wereldberoemde palingdorp Volendam. Even verderop bezoeken we Edam, dat onlosmakelijk verbonden is met haar heerlijke kaas. De prachtige vissersplaatsen Hoorn, Enkhuizen en Medemblik brengen we uiteraard ook een bezoek. Tenslotte rijden we via het gezellige Purmerend, de Zaanse Schans en de kleine dorpjes Durgerdam, Ransdorp en Broek in Waterland weer terug naar Marken.

Route

Marken - Monnickendam - Volendam - Edam - Hoorn - Enkhuizen - Medemblik - Schermerhorn - De Rijp - Middenbeemster - Purmerend - Zaanse Schans - Schellingwoude - Durgerdam - Ransdorp - Broek in Waterland - Marken.

Totale afstand
185 km
Nadere informatie
 • In deze autopuzzeltocht worden 28 multiple choice vragen gesteld over allerlei interessante bezienswaardigheden en attracties die je op je route door Waterland en West-Friesland zult tegenkomen. De antwoorden op deze vragen zijn in de meeste gevallen eenvoudig te vinden op informatieborden die vlak bij - of tegen de gevel van - de desbetreffende bezienswaardigheid zijn aangebracht. Er zijn echter ook een aantal vragen die je niet zo maar 1-2-3 kunt beantwoorden. Hierbij is het de bedoeling dat je de bezienswaardigheid of attractie daadwerkelijk bezoekt óf raad vraagt bij het VVV c.q. de plaatselijke bevolking. Uiteraard staat het je vrij om het internet te raadplegen. Kortom: Aan jou de keuze hoe je de puzzeltocht maakt!
   
 • Het is niet noodzakelijk om de autopuzzeltocht vanaf vraag 1 te doorlopen. Je bepaalt zelf bij welke vraag je wilt beginnen;
   
 • In de puzzel kom je achter de antwoorden bij vraag 15 t/m 28 de volgende notatie tegen: A<getal> -> P<getal>. Voorbeeld: A3 -> P7. Dit betekent dat de letter achter het antwoord op vraag 3 de 7e letter vormt van de oplossing van deze autopuzzeltocht  (NB: De letter "A" staat voor "Antwoord", de "P" voor "Positie");
   
 • Hint: De oplossing bestaat uit twee woorden en heeft betrekking op een typisch Noord-Hollandse delicatesse;
   
 • Gezien de vele interessante bezienswaardigheden die je tijdens de autopuzzeltocht tegenkomt, verdient het aanbeveling om je tocht over meerdere dagen te spreiden;
   
 • De tocht kan het beste in de periode mei t/m eind september worden gemaakt. De kans dat alle toeristische voorzieningen open zijn, is dan het grootst;
   
 • Let tijdens de autopuzzeltocht te allen tijde goed op het verkeer om je heen!
 • Klik hier om alle antwoorden van deze autopuzzeltocht terug te vinden.

Geef je mening over deze puzzeltocht

Belduna richt zich voortdurend op het verbeteren van de kwaliteit van haar dienst PuzzeltochtOnline. Daarom maken we graag gebruik van de waardevolle opmerkingen en suggesties van onze websitebezoekers en puzzelaars!

Mogen we in dit kader een paar minuten van je tijd vragen om onder het kopje "Reactie toevoegen" jouw ervaring met deze puzzeltocht met ons te delen?

We zien jouw bijdrage met veel belangstelling tegemoet!

Reactie toevoegen