Graubünden

Sertig-Dörfli (Graubünden) - Sertigbach #sertig #bach #beek #ferien #vakantie #puzzeltochtonline #belduna
OPEN HIERONDER JE GRATIS PUZZELTOCHT EN DOWNLOAD DEZE!

Ontdek het land van Heidi

Graubünden is het grootste en meest oostelijke kanton van Zwitserland. Vanwege de enorme diversiteit aan mogelijkheden die dit kanton de toerist biedt, wordt het ook wel liefkozend "Die Ferienecke der Schweiz" genoemd. In deze regio, grenzend aan Italië, Oostenrijk en Liechtenstein, hebben we een afwisselende puzzeltocht voor je uitgezet waarin je kennis maakt met een grote diversiteit aan interessante bezienswaardigheden.

Het startpunt van onze tocht ligt in Chur, de hoofdstad van het kanton Graubünden. Deze oudste stad van Zwitserland beschikt over een fraaie historische binnenstad met talloze monumentale panden. Daarnaast is een bezoek aan het bisschoppelijk hof en de kathedraal St. Maria Himmelfahrt ook zeer de moeite waard.

Door het lieflijke Prättigaudal rijden we verder naar de bekende wintersportplaatsen Klosters en Davos waar de zuivere berglucht onze longen vult. Via het smalle Landwasser- en Albuladal bereiken we de Hinterrhein bij Thusis.

Na een kleine 30 kilometer zijn we weer terug in Chur, het startpunt van deze autopuzzeltocht.

Route

Chur - Igis - Landquart - Maienfeld - Seewis - Fideris - Klosters - Davos - Sertig Dörfli - Frauenkirch - Monstein - Wiesen - Surava - Tiefencastel - Thusis - Paspels - Rhäzüns - Reichenau - Felsberg - Chur.

Afstand
190 km
Hoogtepunten

Chur: Historische binnenstad; Prättigaudal; Davos: Wandelgebied Schatzalp en Pasenn; Idyllische Sertigdal; Monstein: Oude dorpskern; Wiesen: Spoorwegviadukt; Solis: Spoorwegviadukt; Tomils: Kasteel Ortenstein

Nadere informatie
 • In deze autopuzzeltocht worden 28 multiple choice vragen gesteld over allerlei interessante bezienswaardigheden en attracties die je op je route door Graubünden zult tegenkomen. De antwoorden op deze vragen zijn in de meeste gevallen eenvoudig te vinden op informatieborden die vlak bij - of tegen de gevel van - de desbetreffende bezienswaardigheid zijn aangebracht. Er zijn echter ook een aantal vragen die je niet zo maar 1-2-3 kunt beantwoorden. Hierbij is het de bedoeling dat je de bezienswaardigheid of attractie daadwerkelijk bezoekt óf raad vraagt bij het VVV c.q. de plaatselijke bevolking. Uiteraard staat het je vrij om het internet te raadplegen. Kortom: Aan jou de keuze hoe je de puzzeltocht maakt!
   
 • Het is niet noodzakelijk om de autopuzzeltocht vanaf vraag 1 te doorlopen. Je bepaalt zelf bij welke vraag je wilt beginnen;
   
 • In de puzzel kom je achter de antwoorden bij vraag 15 t/m 28 de volgende notatie tegen: A<getal> -> P<getal>. Voorbeeld: A3 -> P7. Dit betekent dat de letter achter het antwoord op vraag 3 de 7e letter vormt van de oplossing van deze autopuzzeltocht  (NB: De letter "A" staat voor "Antwoord", de "P" voor "Positie");
   
 • Hint: De oplossing heeft betrekking op een heerlijke specialiteit uit Graubünden;
   
 • Gezien de vele interessante bezienswaardigheden die je tijdens de autopuzzeltocht tegenkomt, verdient het aanbeveling om je tocht over meerdere dagen te spreiden;
   
 • De tocht kan het beste in de periode mei t/m eind september worden gemaakt. De kans op winterongemakken, zoals sneeuw en ijzel, is dan het kleinst;
   
 • Bij het beantwoorden van de vragen dien je altijd eerst je auto te parkeren en vervolgens naar de bezienswaardigheid of attractie toe te wandelen. Bijkomend voordeel is dat je op deze wijze een stad of dorp veel beter leert kennen:
   
 • Let tijdens de autopuzzeltocht te allen tijde goed op het verkeer om je heen!
   
 • Klik hier om alle antwoorden en de oplossing van deze autopuzzeltocht terug te vinden.

Geef je mening over deze puzzeltocht

Belduna richt zich voortdurend op het verbeteren van de kwaliteit van haar dienst PuzzeltochtOnline. Daarom maken we graag gebruik van de waardevolle opmerkingen en suggesties van onze websitebezoekers en puzzelaars!

Mogen we in dit kader een paar minuten van je tijd vragen om onder het kopje "Reactie toevoegen" jouw ervaring met deze puzzeltocht met ons te delen?

We zien jouw bijdrage met veel belangstelling tegemoet!

Reactie toevoegen