Hoe maakt Belduna een toeristische puzzeltocht? (Stap 1)

Selectie regio

Stap 1 - De selectie van een stad of regio

In de vorige blog heb ik een overzicht gegeven van alle activiteiten die Belduna verricht tijdens het ontwikkelen van een nieuwe toeristische puzzeltocht. Nu besteed ik aandacht aan de eerste activiteit binnen de fase “Voorbereiding” namelijk: de selectie van een stad of regio.

De keuze van de bezoeker is doorslaggevend

Het ontwikkelproces van Belduna begint met de selectie van een toeristische locatie én het type puzzeltocht dat voor deze locatie het meest geschikt is. Tot december 2018 maakte Belduna gebruik van de input van diverse bronnen binnen de toeristisch-recreatieve sector om een zo goed mogelijke keuze te kunnen maken.

Nu het enquêteformulier is toegevoegd aan de website van PuzzeltochtOnline, zijn het voortaan de bezoekers van deze website die bepalen welke stad of regio als eerste voor een puzzeltocht in aanmerking komt. Door te luisteren naar hun stem is Belduna in staat om het aantal downloads per puzzeltocht fors te verhogen. Dit is vooral interessant voor adverteerders want hierdoor wordt hun reclameboodschap vaker gelezen. En dat niet alleen in Nederland maar bijvoorbeeld ook in Vlaanderen!

Drie soorten puzzeltochten

Belduna ontwikkelt momenteel drie verschillende typen puzzeltochten. De keuze wordt bepaald door de af te leggen afstand in de puzzeltocht:

  • de wandelpuzzeltocht (tot maximaal 7 km): Binnen een stad of pittoreske plaats;
  • de fietspuzzeltocht (7-30 km): Binnen een gemeente, langs een aantal kleinere dorpskernen of door een natuurgebied;
  • de autopuzzeltocht (meer dan 30 km): Binnen een regio of een gedeelte van een provincie. Is de totale afstand meer dan 100 km dan bestempelt Belduna deze als “meerdaagse autopuzzeltocht”.

Assortiment

Per december 2018 biedt de website PuzzeltochtOnline.nl haar bezoekers 20 puzzeltochten in Nederland aan:

  • 12 wandelpuzzeltochten;
  • 1 fietspuzzeltocht;
  • 7 autopuzzeltochten.

Auteur: Marco Durieux | Publicatiedatum: 20 december 2018

Reactie toevoegen