Harz

Braunlage (Niedersachsen) - Panoramablick auf den Brocken #brocken #harz #berg #ferien #vakantie #belduna #puzzeltochtonline
OPEN HIERONDER JE GRATIS PUZZELTOCHT EN DOWNLOAD DEZE!

Op de grens van Oost en West

De Harz is de meest noordelijke bergketen van Duitsland. In deze fraaie regio hebben we een puzzeltocht voor je uitgezet waarin je kennis maakt met talloze interessante bezienswaardigheden.

Het startpunt van onze tocht ligt midden in de Oberharz, namelijk in de wintersportplaats Braunlage. We passeren de voormalige Duits-Duitse grens en gaan met de stoomtrein óf te voet naar de 1141 meter hoge top van de Brocken, de hoogste berg van de Harz. We rijden door uitgestrekte bossen naar de historische UNESCO-stad Wernigerode en bewonderen het prachtige kasteel aldaar. Ook Goslar met zijn unieke Keizerpalts is meer dan een bezoek waard. Uiteraard bezichtigen we Hahnenklee en Clausthal-Zellerfeld met hun prachtige houten kerken en bewonderen het historische centrum van Osterode. Moe maar voldaan bereiken we uiteindelijk weer ons vertrekpunt in Braunlage.

Route

Braunlage - Schierke - Brocken - Wernigerode - Ilsenburg - Goslar - Hahnenklee - Clausthal-Zellerfeld - Okerstausee - Osterode am Harz - Herzberg - Bad Lauterberg - Sankt Andreasberg - Braunlage.

Afstand
156 km
Hoogtepunten

Elend: Kleinste houten kerk van Duitsland; Schierke - Brocken (1.141 m): Harzer Schmalspurbahn (HSB); Wernigerode: Historisch centrum, Kasteel (UNESCO Werelderfgoed); Goslar: Historisch centrum, Keizerpalts, Ertsmijn Rammelsberg (UNESCO Werelderfgoed); Clausthal-Zellerfeld: Houten Marktkerk; Okerstausee; Osterode am Harz: Historisch centrum; Sankt Andreasberg: Mijn "Samson"

Nadere informatie
 • In deze autopuzzeltocht worden 28 multiple choice vragen gesteld over allerlei interessante bezienswaardigheden en attracties die je op je route door de Harz zult tegenkomen. De antwoorden op deze vragen zijn in de meeste gevallen eenvoudig te vinden op informatieborden die vlak bij - of tegen de gevel van - de desbetreffende bezienswaardigheid zijn aangebracht. Er zijn echter ook een aantal vragen die je niet zo maar 1-2-3 kunt beantwoorden. Hierbij is het de bedoeling dat je de bezienswaardigheid of attractie daadwerkelijk bezoekt óf raad vraagt bij het VVV c.q. de plaatselijke bevolking. Uiteraard staat het je vrij om het internet te raadplegen. Kortom: Aan jou de keuze hoe je de puzzeltocht maakt!
   
 • Het is niet noodzakelijk om de autopuzzeltocht vanaf vraag 1 te doorlopen. Je bepaalt zelf bij welke vraag je wilt beginnen;
   
 • In de puzzel kom je achter de antwoorden bij vraag 15 t/m 28 de volgende notatie tegen: A<getal> -> P<getal>. Voorbeeld: A3 -> P7. Dit betekent dat de letter achter het antwoord op vraag 3 de 7e letter vormt van de oplossing van deze autopuzzeltocht  (NB: De letter "A" staat voor "Antwoord", de "P" voor "Positie");
   
 • Gezien de vele interessante bezienswaardigheden die je tijdens de autopuzzeltocht tegenkomt, verdient het aanbeveling om je tocht over meerdere dagen te spreiden;
   
 • Bij het beantwoorden van de vragen dien je altijd eerst je auto te parkeren en vervolgens naar de bezienswaardigheid of attractie toe te wandelen. Bijkomend voordeel is dat je op deze wijze een stad of dorp veel beter leert kennen:
   
 • De tocht kan het beste in de periode mei t/m half oktober worden gemaakt. De kans op winterongemakken, zoals sneeuw en ijzel, is dan het kleinst;
   
 • Let tijdens de autopuzzeltocht te allen tijde goed op het verkeer om je heen!
   
 • Klik hier om alle antwoorden en de oplossing van deze autopuzzeltocht terug te vinden.

Geef je mening over deze puzzeltocht

Belduna richt zich voortdurend op het verbeteren van de kwaliteit van haar dienst PuzzeltochtOnline. Daarom maken we graag gebruik van de waardevolle opmerkingen en suggesties van onze websitebezoekers en puzzelaars!

Mogen we in dit kader een paar minuten van je tijd vragen om onder het kopje "Reactie toevoegen" jouw ervaring met deze puzzeltocht met ons te delen?

We zien jouw bijdrage met veel belangstelling tegemoet!

Reacties

Door Birgit (niet gecontroleerd) op 17 september 2017 - 22:48

Permalink

Gaan je puzzelroute zeker downloaden als we de Harz weer 'ns gaan bezoeken.
Vast & zeker ontdekken we op deze wijze nog meer mooie en interessante bezienswaardigheden. Alvast bedankt voor je tips en aanbevelingen.
Wij wensen jou & 'Puzzeltochtenonline' veel succes! HG uit Altastenberg.

Reactie toevoegen