Ameland

Ameland (Friesland) - Ballum #ameland #ballum #huis #dagjeuit #dagjeweg #puzzeltochtonline #belduna

Waddeneiland van rust en ruimte

Volop genieten van rust, ruimte, zee en strand tezamen met een vleugje historie? Het mooie Friese Waddeneiland Ameland biedt het je allemaal!

Na aankomst met de veerboot vanuit Holwerd, kun je op verschillende manieren het eiland verkennen. Met de bus, wandelend of per fiets. Welke wijze van vervoer je ook kiest, je zult versteld staan van de grote diversiteit aan bezienswaardigheden en activiteiten die dit pareltje in de Waddenzee jou te bieden heeft.

Historische dorpjes

Vlakbij de aanlegsteiger van de veerboot uit Holwerd bevindt zich het dorpje Nes: hoofdplaats en uitgaanscentrum van Ameland. Iets ten oosten van Nes ligt het gemoedelijke Buren. In beide dorpen vind je gezellige winkeltjes en restaurantjes. Meer naar het westen van het eiland liggen de verstilde plaatsjes Ballum en Hollum. Wie de moeite neemt om deze met de fiets of met de benenwagen te doorkruisen, waant zich al snel in een oud prentenboek. Dit komt vooral door de prachtige historische huizen en boerderijen die hier met veel zorg en liefde zijn gerestaureerd. Een resultaat waar men dan ook zeer trots op mag zijn!

Vuurtoren

Op de westpunt van het eiland staat de rood-wit geverfde vuurtoren. De hoogte bedraagt 55 meter en de lamp bovenin beschikt over een lichtsterkte van 4,5 miljoen Candela. Daarmee is deze lamp één van de sterkste ter wereld!

Toeristische voorzieningen

Het eiland, dat 24 km lang is, biedt de toerist ongeveer 100 km aan fietspaden. Het lange Noordzeestrand is ideaal om in alle rust van de zee te kunnen genieten.

Uiteraard zijn op Ameland ook diverse overnachtingsmogelijkheden aanwezig, zoals hotels, vakantieparken en campings. In de zomerperiode vind je hier niet alleen onze landgenoten. Ook onze oosterburen weten het eiland steeds beter te vinden. En geef ze eens ongelijk!

Op het eiland zijn diverse leuke uitjes te maken, zoals:

  • Indoor Avonturengolf te Buren;
  • de eendenkooi bij Buren;
  • koren- en mosterdmolen “De Verwachting” te Hollum;
  • Cultuur-historisch museum “Sorgdrager” te Hollum;
  • de beklimming van de vuurtoren nabij Hollum;
  • wadlopen vanuit Nes;
  • zeehonden kijken op het Wad.

Voor meer informatie over Ameland, klik hier.

Reacties

Door Lynn (niet gecontroleerd) op 24 mei 2021 - 01:16

Permalink

Hallo, het lijkt mij heel leuk om te doen maar ik kan nergens het bestand vinden

Door PuzzeltochtOnline op 24 mei 2021 - 19:34

Permalink

Beste Lynn,

Het artikel over Ameland is bedoeld als toeristische tip. Op dit moment hebben we nog geen puzzeltocht op dit prachtige Waddeneiland uitgezet. Wil je weten welke puzzeltochten we aanbieden, klik dan even op "Puzzeltochten" in het blauwe horizontale menu bovenaan de pagina.

Met vriendelijke groet,
Belduna

Reactie toevoegen