Langs de Friese Elf Steden

IJlst (Friesland) - Molen "De Rat" #ijlst #molen #dagjeuit #dagjeweg #puzzeltochtonline #belduna
OPEN HIERONDER JE GRATIS PUZZELTOCHT EN DOWNLOAD DEZE!

Wolkom yn Fryslân!

Oftewel: Welkom in Friesland! In deze prachtige provincie in Noord-Nederland, waar het Fries naast het Nederlands de officiële voertaal is, hebben we een afwisselende puzzeltocht langs het traject van de Friese Elfstedentocht uitgezet. Hierin maak je kennis met een aantal fraaie bezienswaardigheden die we uiteraard allemaal met een bezoekje gaan vereren!

Het startpunt van onze tocht ligt in de historische provinciehoofdstad Leeuwarden: de start- en finishplaats van de Elfstedentocht. Vanaf hier rijden we door naar het gezellige Sneek met haar waterpoort en bezoeken we vervolgens de pittoreske stadjes IJlst en Sloten. Via het kleine Balk begeven we ons naar de IJsselmeerkust en maken kennis met de prachtige vissersdorpjes Stavoren, Hindeloopen en Makkum. Nadat we het oude Workum en Bolsward hebben verkend, genieten we tenslotte van de gemoedelijke sfeer in Harlingen, Franeker en Dokkum.

Route

Leeuwarden - Sneek - IJlst - Sloten - Balk - Stavoren - Hindeloopen - Workum - Bolsward - Makkum - Harlingen - Franeker - Bartlehiem - Dokkum - Leeuwarden.

Afstand
218 km
Hoogtepunten

Leeuwarden: Historische binnenstad; Sneek: Waterpoort; IJlst: Molen "De Rat"; Sloten: Vestingstadje; Hindeloopen: Pittoresk havenstadje; Bolsward: Stadhuis; Franeker: Planetarium Eise Eisinga; Dokkum: Bonifatius Kapel

Nadere informatie
 • In deze autopuzzeltocht worden 28 multiple choice vragen gesteld over allerlei interessante bezienswaardigheden en attracties die je op je route door Friesland zult tegenkomen. De antwoorden op deze vragen zijn in de meeste gevallen eenvoudig te vinden op informatieborden die vlak bij - of tegen de gevel van - de desbetreffende bezienswaardigheid zijn aangebracht. Er zijn echter ook een aantal vragen die je niet zo maar 1-2-3 kunt beantwoorden. Hierbij is het de bedoeling dat je de bezienswaardigheid of attractie daadwerkelijk bezoekt óf raad vraagt bij het VVV c.q. de plaatselijke bevolking. Uiteraard staat het je vrij om het internet te raadplegen. Kortom: Aan jou de keuze hoe je de puzzeltocht maakt!
   
 • Het is niet noodzakelijk om de autopuzzeltocht vanaf vraag 1 te doorlopen. Je bepaalt zelf bij welke vraag je wilt beginnen;
   
 • In de puzzel kom je achter de antwoorden bij vraag 15 t/m 28 de volgende notatie tegen: A<getal> -> P<getal>. Voorbeeld: A3 -> P7. Dit betekent dat de letter achter het antwoord op vraag 3 de 7e letter vormt van de oplossing van deze autopuzzeltocht  (NB: De letter "A" staat voor "Antwoord", de "P" voor "Positie");
   
 • Hint: De oplossing heeft betrekking op de Friese naam van een gemeente in de provincie Friesland;
   
 • Gezien de vele interessante bezienswaardigheden die je tijdens de autopuzzeltocht tegenkomt, verdient het aanbeveling om je tocht over meerdere dagen te spreiden;
   
 • De tocht kan het beste in de periode mei t/m eind september worden gemaakt. De kans dat alle toeristische voorzieningen open zijn, is dan het grootst;
   
 • Bij het beantwoorden van de vragen dien je altijd eerst je auto te parkeren en vervolgens naar de bezienswaardigheid of attractie toe te wandelen. Bijkomend voordeel is dat je op deze wijze een stad of dorp veel beter leert kennen:
   
 • Let tijdens de autopuzzeltocht te allen tijde goed op het verkeer om je heen!
   
 • Klik hier om alle antwoorden en de oplossing van deze autopuzzeltocht terug te vinden.

Geef je mening over deze puzzeltocht

Belduna richt zich voortdurend op het verbeteren van de kwaliteit van haar dienst PuzzeltochtOnline. Daarom maken we graag gebruik van de waardevolle opmerkingen en suggesties van onze websitebezoekers en puzzelaars!

Mogen we in dit kader een paar minuten van je tijd vragen om onder het kopje "Reactie toevoegen" jouw ervaring met deze puzzeltocht met ons te delen?

We zien jouw bijdrage met veel belangstelling tegemoet!

Reacties

Door J. Sangers (niet gecontroleerd) op 27 juli 2019 - 21:21

Permalink

Vandaag hebben we deze autopuzzeltocht gemaakt. Het duurde even voordat wr de oplossing eindelijk begrepen. Kennelijk moet je eerst de 1e 14 vragen makrn, pas daarna kun je met de vragen 15 t/m 28 de positie van de lettet pas bepalrn. Dit kunnen we niet halen uit wat u aangeeft als tor de oplossing te komen. Dit is erg onduidelijk. Wellicht kunt u dit beter omschrijven....of hebben wij hetnu helemaal fout?

Door PuzzeltochtOnline op 29 juli 2019 - 23:37

Als antwoord op door J. Sangers (niet gecontroleerd)

Permalink

Geachte heer Sangers,

Dank voor uw opmerking over de autopuzzeltocht "Friesland"!

Op pagina 2 van de puzzeltocht staat het volgende vermeld: "In de puzzel kom je achter de antwoorden bij vraag 15 t/m 28 de volgende notatie tegen: A -> P. Voorbeeld: A3 -> P7. Dit betekent dat de letter achter het antwoord op vraag 3 de 7e letter vormt van de oplossing van deze autopuzzeltocht (NB: De letter "A" staat voor "Antwoord", de "P" voor "Positie");'.

U kunt de puzzeltocht dus zonder probleem bij elke vraag laten beginnen. Echter, het verborgen woord kunt u pas vinden nadat u de hele tocht heeft gereden en alle vragen heeft beantwoord. Mocht deze informatie - naar u mening - onvoldoende duidelijk in de tekst van de puzzeltocht naar voren komen, neemt u dan even met mij contact op via: info@puzzeltochtonline.nl. Dan kijken we samen hoe we de tekst op dit punt kunnen verbeteren.

Met vriendelijke groet,
Marco Durieux
Belduna.

Reactie toevoegen