Bollenstreek

Noordwijkerhout (Zuid-Holland) - Bollenvelden #bollenvelden #bloemen #tulpen #dagjeuit #dagjeweg #puzzeltochtonline #belduna
OPEN HIERONDER JE GRATIS PUZZELTOCHT EN DOWNLOAD DEZE!

Over zandruggen en geestgronden

In het voorjaar is de Bollenstreek, in het noorden van de provincie Zuid-Holland, wat bloemen betreft de meest kleurrijke regio van Nederland! In dit toeristische gebied tussen Haarlem en Leiden hebben we een afwisselende autopuzzeltocht uitgezet waarin je kennis maakt met een aantal van haar mooiste bezienswaardigheden.

Het startpunt van onze tocht ligt in Noordwijk aan Zee. Deze populaire badplaats vormt het toeristisch middelpunt van de Bollenstreek. Via Noordwijk-Binnen, Noordwijkerhout, De Zilk en Hillegom rijden we door de heerlijk ruikende bollenvelden naar Lisse. Daar bezoeken we naast Museum "De Zwarte Tulp" uiteraard ook de wereldberoemde bloemententoonstelling "Keukenhof".

In Teylingen maken we kennis met de ruïne van het kasteel van Jacoba van Beieren. En in Warmond genieten we van het fraaie woonhuis van kunstschilder Jan Steen. Natuurlijk komt in deze autopuzzeltocht ook het Smalspoormuseum in Valkenburg met haar unieke collectie aan spoorwegmaterieel aan bod. Vervolgens rijden we via de prachtige Boulevard van gezinsbadplaats Katwijk door naar de indrukwekkende ruimtevaarttentoonstelling "Space Expo. Moe maar voldaan keren we daarna weer terug naar Noordwijk aan Zee, het begin- en eindpunt van deze autopuzzeltocht.

Route

Noordwijk - Noordwijkerhout - De Zilk - Hillegom - Keukenhof - Lisse - Teylingen - Sassenheim - Warmond - Oegstgeest - Rijnsburg - Valkenburg - Katwijk - Noordwijk.

Afstand
65 km
Hoogtepunten

Lisse: Keukenhof, 't Huys Dever; Sassenheim: Ruïne van Teylingen; Oegstgeest: Kasteel Poelgeest; Valkenburg: Smalspoormuseum; Katwijk: Boulevard; Noordwijk: Space Expo

Nadere informatie
 • In deze autopuzzeltocht worden 26 multiple choice vragen gesteld over allerlei interessante bezienswaardigheden die je op je route door de Bollenstreek zult tegenkomen. De antwoorden op deze vragen zijn in de meeste gevallen eenvoudig te vinden op informatieborden die vlak bij - of tegen de gevel van - de desbetreffende bezienswaardigheid zijn aangebracht. Er zijn echter ook een aantal vragen die je niet zo maar 1-2-3 kunt beantwoorden. Hierbij is het de bedoeling dat je de bezienswaardigheid daadwerkelijk bezoekt óf raad vraagt bij het VVV c.q. de plaatselijke bevolking. Uiteraard staat het je vrij om het internet te raadplegen. Kortom: Aan jou de keuze hoe je de puzzeltocht maakt!
   
 • Het is niet noodzakelijk om deze puzzeltocht vanaf vraag 1 te doorlopen. Je bepaalt zelf bij welke vraag je wilt beginnen;
   
 • In de puzzel kom je achter de antwoorden bij vraag 14 t/m 26 de volgende notatie tegen: A<getal> -> P<getal>. Voorbeeld: A3 -> P7. Dit betekent dat de letter achter het antwoord op vraag 3 de 7e letter vormt van de oplossing van deze puzzeltocht  (NB: De letter "A" staat voor "Antwoord", de "P" voor "Positie");
   
 • Gezien de vele interessante bezienswaardigheden die je tijdens de autopuzzeltocht tegenkomt, verdient het aanbeveling om je tocht over meerdere dagen te spreiden;
   
 • De tocht kan het beste in de periode half april - half mei worden gemaakt. De kans dat de bollenvelden op hun mooist staan, is dan het grootst;
 • Bij het beantwoorden van de vragen dien je altijd eerst je auto te parkeren en vervolgens naar de bezienswaardigheid of attractie toe te wandelen. Bijkomend voordeel is dat je op deze wijze een stad of dorp veel beter leert kennen:
   
 • Tijdens het rijden van deze puzzeltocht kun je te maken krijgen met tijdelijke wegafsluitingen. Om weer snel op de beschreven route te komen, raden we je aan om gebruik te maken van je navigatiesysteem.
   
 • Let tijdens de autopuzzeltocht te allen tijde goed op het verkeer om je heen!
   
 • Klik hier om alle antwoorden en de oplossing van deze autopuzzeltocht terug te vinden.

Geef je mening over deze puzzeltocht

Belduna richt zich voortdurend op het verbeteren van de kwaliteit van haar dienst PuzzeltochtOnline. Daarom maken we graag gebruik van de waardevolle opmerkingen en suggesties van onze websitebezoekers en puzzelaars!

Mogen we in dit kader een paar minuten van je tijd vragen om onder het kopje "Reactie toevoegen" jouw ervaring met deze puzzeltocht met ons te delen?

We zien jouw bijdrage met veel belangstelling tegemoet!

Reacties

Door Renee de Korte (niet gecontroleerd) op 13 april 2018 - 21:58

Permalink

Ik heb de puzzeltocht met mijn dochter gedaan, we hadden er erg veel zin in. Helaas waren er diverse opbrekingen onderweg, waardoor we vaak in de file stonden, maar daar kunnen jullie niks aan doen. Soms misten we duidelijke aanwijzingen waar na een vraag de weg naar toe vervolgd moest worden. En bij sommige vragen konden we de antwoorden niet vinden op locatie, zoals bij de kerk in Noordwijkerhout en hebben we het gegokt. We vonden het zeker leuk en gaan nog eens een tocht uitproberen.Groeten en bedankt voor de puzzeltocht.

Beste Renee,

Wat fijn on te vernemen dat jullie de puzzeltocht erg leuk vonden! Jullie opmerkingen zal ik meenemen in de eerstvolgende nieuwe versie van de puzzeltocht door de Bollenstreek.Nogmaals bedankt voor jullie positieve reactie!

Mvgr,
PuzzeltochtOnline

Door Henny en Connie (niet gecontroleerd) op 7 mei 2021 - 13:30

Permalink

Beste PuzzeltochtOnline,
Erg leuke puzzeltocht. Vragen waren best wel moeilijk. Maar met de vragen die we wel goed hadden, waren we wel tot het goede antwoord gekomen.
Met vriendelijke groet,
Henny en Connie

Door Van oort (niet gecontroleerd) op 2 januari 2022 - 21:04

Permalink

Een leuke tocht en afwisselend leuk om te doen. Duurde wel heel lang we hebben het laatste stuk online opgezocht maar wel het antwoord gevonden.

Reactie toevoegen