Katwijk aan Zee

Katwijk aan Zee (Zuid-Holland) - Vuurbaak #katwijk #vuurtoren #dagjeuit #dagjeweg #puzzeltochtonline #belduna
OPEN HIERONDER JE GRATIS PUZZELTOCHT EN DOWNLOAD DEZE!

Heerlijk wandelen langs de kust!

Hallo jongens en meisjes! Hartelijk welkom in ons mooie 'dorp' Katwijk aan Zee! Speciaal voor jullie hebben we in het centrum en langs de Boulevard een leuke en afwisselende puzzeltocht uitgezet. In deze puzzeltocht gaan we op zoek naar een verborgen woord van 11 letters. Dit woord heeft te maken met ... jawel: Katwijk!

Om dit verborgen woord te vinden is het de bedoeling dat jullie alle 22 vierkeuzevragen in deze puzzeltocht juist beantwoorden.

De vragen hebben allemaal betrekking op typisch Katwijkse dingen, zoals: de visserij, het strand, de vuurbaak en de witte kerk. Verder komen we tijdens onze puzzeltocht een paar mooie bronzen beelden tegen en genieten we in het duingebied tussen de Boulevard en het strand van prachtige schilderijen die zijn afgebeeld op diverse bruine informatieborden. Het spreekt vanzelf dat we hierover uiteraard ook een aantal leuke vragen aan jullie zullen stellen!

Om het juiste antwoord op al deze vragen te vinden, moet je onderweg heel goed kijken, lezen óf tellen. Verder hebben we ook een paar vragen opgenomen waar je even goed over na moet denken. Dit zijn onze kennisvragen. Hierbij is het de bedoeling dat je er zelf probeert achter te komen wat het juiste antwoord is. Weet je het antwoord niet? Geen nood! Dan roep je toch gewoon de hulp in van je ouders of begeleiders? Weten zij het ook niet? Vraag het dan even na bij de VVV op de Koningin Wilhelminastraat 9. Daar willen ze jullie uiteraard met alle plezier helpen!

We wensen jullie heel veel succes en plezier toe tijdens het maken van deze puzzeltocht!

Groetjes van,

Marco (Belduna) en Esmeralda (Katwijk Events)

Route

Voorstraat/Katwijks Museum - Boulevard Noord - Kustwerk - Boulevard Zuid - Vuurbaakplein - Koninginneweg - Andreasplein - Louwestraat - Weeshuistraat - Princestraat - Voorstraat/Katwijks Museum

Afstand
4 km
Hoogtepunten

Natuurcentrum; Boulevard, Vuurbaak, Andreaskerk en -hofje, Witte vissershuisjes

Nadere informatie
 • Het is niet noodzakelijk om de kinderpuzzeltocht vanaf vraag 1 te doorlopen. Je bepaalt zelf bij welke vraag je wilt beginnen;
 • In de puzzel kom je achter de antwoorden bij vraag 12 t/m 22 de volgende notatie tegen: A<getal> -> P<getal>. Voorbeeld: A3 -> P7. Dit betekent dat de letter achter het antwoord op vraag 3 de 7e letter vormt van de oplossing van deze kinderpuzzeltocht  (NB: De letter "A" staat voor "Antwoord", de "P" voor "Positie");
   
 • Hint: De oplossing bestaat uit één woord van in totaal 11 letters dat nauw verbonden is met de geschiedenis van Katwijk aan Zee;
   
 • De tocht kan het beste in de periode april t/m half oktober worden gemaakt. De kans dat alle toeristische voorzieningen open zijn, is dan het grootst;
   
 • Belduna adviseert kinderen deze puzzeltocht alleen onder (ouderlijke) begeleiding te laten maken. Dit i.v.m. het tot 2x toe oversteken van twee drukbereden straten: de Boulevard en het Vuurbaakplein
   
 • Klik hier om alle antwoorden en de oplossing van deze kinderpuzzeltocht terug te vinden.

Geef je mening over deze puzzeltocht

Belduna richt zich voortdurend op het verbeteren van de kwaliteit van haar dienst PuzzeltochtOnline. Daarom maken we graag gebruik van de waardevolle opmerkingen en suggesties van onze websitebezoekers en puzzelaars!

Mogen we in dit kader een paar minuten van je tijd vragen om onder het kopje "Reactie toevoegen" jouw ervaring met deze puzzeltocht met ons te delen?

We zien jouw bijdrage met veel belangstelling tegemoet!

Reacties

Door Manja (niet gecontroleerd) op 31 mei 2019 - 22:12

Permalink

Vandaag 31 mei deze puzzeltocht gelopen met mijn twee kleinzoons ( bijna 11 en ruim 9). Het was een erg leuke tocht, niet te lang en lekker langs de kust. Leuke beelden gezien en een heleboel opgestoken van de plaats Katwijk. Complimenten voor de makers!

Door Corinda (niet gecontroleerd) op 24 februari 2021 - 18:49

Permalink

Wat een ontzettend leuke puzzeltocht! Leuk opgezet,goede beschrijving en veel over Katwijk geleerd! Wat een leuke plaats! In corona tijd,nu er zo weinig mogelijk is,was het genieten voor het hele gezin! Bedankt!

Door Heidi (niet gecontroleerd) op 13 mei 2021 - 17:06

Permalink

Wat een charmant stadje! Hele leuke puzzeltocht, tof dat het gratis is ook nog :)

Door Annemarie (niet gecontroleerd) op 31 december 2021 - 14:58

Permalink

We hebben de speurtocht gedaan met 2 kinderen van 10 en 13. Ze vonden de speurtocht wel leuk maar wel een beetje lang. Ik zelf vond het een mooie route. Alleen bij het natuurcentrum is er een plaat weg.
Verder waren de vragen goed te doen.

Beste Annemarie,

Hartelijk dank voor je reactie! We zullen de vraag over welk dier niet staat afgebeeld aan de buitenzijde van het natuurcentrum (vraag 2) zo snel mogelijk aanpassen aan de actuele situatie.

Met vriendelijke groet,
Belduna

Reactie toevoegen