Een bezoek aan het Ezelhuis

Kamperland - Ezels van het Ezekhuis

Ezels kijken op Noord-Beveland

24 september 2017 - Op het terrein van zorgboerderij en minicamping "Catharina Mariahof" aan de Jacobadijk 10 te Kamperland (Noord-Beveland) verzorgt Bianca Plume liefdevol een aantal prachtige ezels, waaronder enkele bijna uitgestorven langharige Franse reuzenezels.

Locatie van de ezels

Vandaag was ik samen met mijn vrouw in de buurt van Kamperland en besloten we om eens een bezoekje te brengen aan het Ezelhuis. Aangekomen op de Catharina Mariahof vertelde de boerin ons dat de ezels vandaag niet bij de boerderij te zien waren maar aan de Ruiterplaatweg in Kamperland tegenover de Albert Heijn. Om daar te komen, moesten we de Jacobadijk afrijden en vervolgens linksaf slaan. Na iets meer dan een kilometer zouden we de ezels in een weiland aan de linkerkant van de weg zien grazen.

Grazende viervoeters

Terwijl ik enkele minuten later de auto bij het genoemde weiland parkeerde, zagen we dat we niet de enige waren die belangstelling hadden voor de ezels. Een ouder echtpaar stond bij het hek en koesterde de nieuwsgierige grazers liefdevol. De dieren genoten zichtbaar! Kort nadat dit echtpaar was weggereden, begonnen de ezels opeens hard te balken. Terwijl wij verwonderd om ons heen keken, kwam eigenaresse Bianca Plume in haar auto aanrijden. Haar achterbak was volgeladen met sappige wilgentakken: het favoriete kostje van de ezels. Zodra ze deze takken over het hek gooide, renden de ezels erop af. Het eerste waar ze zich te goed aan deden, waren de malse wilgenblaadjes, daarna kwamen de takken aan de beurt.

Doel van het Ezelhuis

Bianca vertelde dat ze momenteel over 9 ezels beschikt. Deze zachtaardige en sterk op mensen gerichte beesten kunnen bij haar worden gehuurd voor het maken van groepswandelingen over het rustieke eiland Noord-Beveland. Daarnaast worden de ezels ook ingezet als therapie voor mensen met een geestelijke beperking of mensen met een autistische stoornis. Haar doel is het om bij haar bezoekers “enthousiasme te kweken voor een nieuwe manier van onthaasten, natuurbeleving en vrijetijdsbesteding”.

Kom eens langs voor een unieke ervaring!

Wil je deze trouwe dieren zelf ook eens in alle rust van dichtbij meemaken en liefkozen, neem dan eerst even contact op met Bianca Plume. Zij zal je dan precies vertellen waar je haar ezels kunt vinden en welke recreatieve mogelijkheden het "Ezelhuis" biedt voor zowel jong als oud!


Artikel geschreven door: Marco Durieux

 

Contactgegevens Ezelhuis

 

Reactie toevoegen