Leer

Leer - Waag en raadhuis

Oost-Friese handelsstad

Op 25 kilometer afstand van het Groningse Bad Nieuweschans ligt, net over de grens in Duitsland, de historische plaats Leer. Deze Oostfriese handels- en havenstad werd gebouwd op het kruispunt van de rivieren Leda en Ems (Eems).

Bezienswaardigheden

Leer herbergt een aantal fraaie historische koopmanshuizen uit de 18e eeuw. In deze huizen zijn tegenwoordig allerlei leuke snuisterijwinkeltjes ondergebracht.

Wie van thee houdt, moet beslist eens een bezoekje brengen aan het "Bünting Teemuseum" (Brunnenstrasse 33). Hier exposeert men een grote verzameling oude theeblikken, theepotten, lepeltjes en andere thee-accessoires.

Aan de Rathausstrasse 16 vind je het rijk gedecoreerde pand "Samson" van Weingrosshandlung Wolff.

Het oude stadhuis, gebouwd in Nederlands-Duitse renaissancestijl, herbergt een feestzaal met fraaie plafondbeschilderingen.

Bij de oude haven vind je het fraaie waaggebouw uit 1714.

Wil je na je bezoek aan de stad Leer nog even heerlijk nagenieten van al het moois dat je hebt gezien? Ga dan eens langs bij "Leeraner Miniaturland". Op een oppervlak van 600 m2 worden hier de mooiste bezienswaardigheden van de regio Ostfriesland op een schaal van 1:87 aan de bezoeker getoond.

Meer informatie

Reactie toevoegen