Orchideeën Hoeve

Orchideeën Hoeve - Winkel

Het Amazonegebied in de polder

Op enkele kilometers ten noordoosten van Emmeloord bevindt zich, vlakbij het dorpje Luttel­geest, aan de Oosterring­weg 34 een reusachtig kassencom­plex met de naam: Orchideeën Hoeve.

Wanneer je hier naar binnenloopt, denk je in eerste instantie dat je terechtkomt in een groot tuincentrum. Echter, het enorme zelf­bedieningsrestaurant dat hier aanwezig is, verraadt dat hier kennelijk meer te doen is.

We laten ons graag verrassen en slaan bij de schildpaddenvijver rechts af. We betreden vervolgens een winkel waar je de prachtigste soorten orchideeën kunt kopen. Helemaal achterin deze winkel bevindt zich een loket waar je tegen betaling toegang krijgt tot maar liefst 25.000 m2 tropenflora én -fauna onder één dak!

Zodra je het klaphekje bent gepasseerd, waan je je opeens in het het Braziliaanse Amazo­negebied. Prachtige bomen en planten, welriekende bloemen en fraai aange­legde waterpartijen waarin goudvissen en schildpadden zwemmen nodigen je uit om de mooiste foto’s te maken.

Dwergpapegaaien

In een volgende kas van de Orchideeën Hoeve horen we het drukke gekwetter van vogels. Wat zou dat zijn? We lopen een klein stukje verder en komen terecht in de  lorituin. In deze tuin bevin­den zich meer dan 80 kleurrijke dwergpa­pegaaien die met groot gekrijs continu om ons heen fladderen. Bij de ingang van deze tuin kun je tegen een gering bedrag kleine potjes nectar kopen die je vervolgens aan deze zeer nieuwsgie­rige beestjes kunt voeren. Vooral kin­deren vinden dit prachtig om te doen!

Vlindertuin

Een ander hoogtepunt in de Orchideeën Hoeve is de druk bezochte Vlindervallei. Deze grote kas, waar de temperatuur con­tinu boven de 25 graden Celsius wordt gehouden en de luchtvochtigheid zeer hoog is, biedt onderdak aan meer dan 2.000 vlinders. Het is daarmee op afstand de grootste vlindertuin van Europa!

Speelparadijs

In het 1.000 m2 grote Mangrovebos Speelparadijs, dat in 2016 werd geopend, kunnen kinderen zich naar hartenlust vermaken met allerlei leuke én spannende (klim)attracties.

Kortom, een bezoek aan de Orchideeën Hoeve is voor iedereen een leuk dagje uit!

Meer informatie

Reactie toevoegen