Veel gestelde vragen

1. Over welke onderwerpen stellen jullie vragen in jullie puzzeltochten?

In onze puzzeltochten stellen we vragen die betrekking hebben op allerlei soorten interessante toeristische bezienswaardigheden. Hierbij kun je denken aan: historische gebouwen (zoals: kastelen, kerken, kloosters, ruïnes, etc.), musea, hofjes, gevelstenen, etc.

2. Van welke soort vragen maken jullie in jullie puzzeltochten gebruik?

De vragen in onze puzzeltochten zijn allemaal van het type 'vierkeuzevragen'. Dit houdt in dat slechts één van de vier antwoorden op een vraag correct is.

3. Hoeveel vragen bevat een puzzeltocht?

Onze puzzeltochten bevatten tussen de 16 en 30 vragen. Het aantal vragen is afhankelijk van de lengte van de puzzeltocht en het aantal interessante toeristische bezienswaardigheden langs de route.

4. Hoe lang duurt een puzzeltocht?

Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden omdat de duur van een puzzeltocht van verschillende factoren afhankelijk is, zoals: de lengte van een puzzeltocht, de hoeveelheid tijd die je op een bepaalde plaats wil doorbrengen en/of het aantal musea en attracties dat je tijdens de puzzeltocht wil bezoeken.

Als je je alleen richt op het beantwoorden van de vragen uit de puzzeltocht en daar vervolgens twee à drie uur bij optelt om bijvoorbeeld een terrasje te pakken of een interessant museum te bezoeken, dan kun je een wandel- of fietspuzzeltocht gemakkelijk binnen één dag afronden. Voor het maken van autopuzzeltochten die langer zijn dan 100 km raden we je echter aan om daar minimaal 2 dagen voor uit te trekken.

5. Zijn jullie puzzeltochten het hele jaar door te maken?

Voor wat betreft onze puzzeltochten in Nederland is het antwoord: "Ja". We willen je er echter wel op wijzen dat in het laagseizoen (half oktober - begin april) de kans groot is dat diverse bezienswaardigheden, zoals musea en attractieparken, afwijkende openingstijden hebben of zelfs helemaal gesloten zijn. Voor nadere informatie hierover raden we je aan om vóór vertrek altijd eerst de website van de desbetreffende toeristische aanbieder zorgvuldig te raadplegen.

Voor wat betreft onze autopuzzeltochten in de Duits Harz en het Zwitserse kanton Graubünden raden we je echter af om deze in de periode oktober t/m april te maken. Dit vanwege de grote kans op gevaarlijke winterse omstandigheden op de weg zoals: sneeuw en ijzel.

6. Is het verplicht om een puzzeltocht te starten bij vraag 1?

Nee, je bepaalt zelf bij welke vraag je de puzzeltocht wil starten.

7. Waar kan ik tijdens de puzzeltocht de antwoorden vinden?

De antwoorden op de vragen uit een puzzeltocht zijn in de meeste gevallen eenvoudig te vinden op informatieborden die vlak bij - of tegen de gevel van - de desbetreffende bezienswaardigheid zijn aangebracht.

Er zijn echter ook een aantal vragen die je niet zo maar 1-2-3 kunt beantwoorden. Hierbij is het de bedoeling dat je de bezienswaardigheid of attractie daadwerkelijk bezoekt óf raad vraagt bij de VVV c.q. de plaatselijke bevolking. Uiteraard staat het je vrij om het internet te raadplegen. Kortom: Aan jou de keuze hoe je de puzzeltocht maakt!

8. Waar kan ik na de puzzeltocht de antwoorden en oplossing vinden?

Een link naar de webpagina met daarop alle antwoorden én de bijbehorende oplossing kun je vinden op de eerste pagina van het PDF-document van je puzzeltocht.

9. Wat kan ik winnen als ik de oplossing van de puzzeltocht heb gevonden?

Met het beantwoorden van de vragen en het vinden van het verborgen woord in onze puzzeltochten kun je geen prijs winnen. De juiste antwoorden en oplossing van een tocht zijn immers eenvoudig terug te vinden op onze website.

10. Er staat een fout in de puzzeltocht. Wat nu?

Voordat we een puzzeltocht online zetten, hebben we de inhoud hiervan ter plekke uitvoerig gecontroleerd. Desondanks kan het gebeuren dat er in onze puzzeltocht toch een fout is geslopen. Mocht dit het geval zijn, dan stellen we het zeer op prijs als je dit zo snel mogelijk via het contactformulier aan ons doorgeeft. We willen je alvast bedanken voor je hulp!

11. Zijn jullie puzzeltochten geschikt voor een gezin met kinderen?

Jazeker, ook kinderen vinden het hartstikke leuk om puzzeltochten te maken! Door actief te zoeken naar de antwoorden op de vragen leren ze spelenderwijs de mooiste plekjes van een stad, plaats of regio kennen en vergroten ze daarmee automatisch hun algemene kennis.

12. Bieden jullie puzzeltochten specifiek voor groepen of gezelschappen aan, zoals: bedrijfs- of verenigingsuitjes, schoolreisjes, etc?

Nee, PuzzeltochtOnline richt zich alleen op individuen en gezinnen. Wij bieden geen puzzeltochten voor groepen of gezelschappen aan.

13. Waarom bieden jullie je puzzeltochten gratis aan?

PuzzeltochtOnline bevindt zich momenteel nog in de hobbyfase. Door puzzeltochten gratis aan te bieden, willen we binnen Nederland snel naam maken als leverancier van toeristische puzzeltochten.